donker licht

Masterclass lichte muziek

Ontdek hoe ik AI gebruik om muzikanten te helpen de geschreven muziek beter te interpreteren. Dit sluit naadloos aan bij Jasper Staps' benadering van ritme en groove tijdens de masterclass lichte muziek.

Onlangs heb ik deelgenomen aan een tweedaagse masterclass Lichte Muziek van Jasper Staps, georganiseerd door Jos Zegers aan het Conservatorium Maastricht. Tijdens deze masterclass hebben we verschillende onderwerpen behandeld, waaronder het belang van ritme, de rol van de dirigent, het accentueren van bepaalde delen van een muziekstuk en de opbouw van repetities.

Het was een geweldige ervaring om deel te nemen aan deze masterclass en ik heb er veel van geleerd. Maar wat voor mij de kers op de taart was, was de gelegenheid om mijn collega’s te vertellen over mijn gebruik van AI in de muziek.

Als dirigent en arrangeur maak ik graag gebruik van de nieuwste technologieën om mijn muzikanten te helpen de geschreven muziek beter te interpreteren. Dankzij AI-technologieën kan ik patronen in de muziek herkennen en de muzikanten gericht aanwijzingen geven over de interpretatie van bepaalde passages. Dit zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot zijn recht komt en dat we als orkest of band nog meer kunnen genieten van het samenspel.

De uitleg die Jasper gaf over de groove en de feeling van frases in de muziek sloot naadloos aan bij mijn eigen visie op muziek. Ik geloof dat muziek niet alleen maar uit noten en ritmes bestaat, maar dat er ook een emotionele laag in zit die niet altijd even makkelijk te vatten is. Met behulp van AI-technologieën kan ik deze emotionele laag nog beter tot zijn recht laten komen en de muzikanten helpen om nog meer uit hun spel te halen.

Kortom, ik ben elke dag blij dat ik mijn kennis van software en programmeren kan toepassen om mijn doelen te bereiken in de muziek. Als dirigent en arrangeur ben ik altijd op zoek naar manieren om het samenspel nog beter te maken en de muzikanten te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Met behulp van AI-technologieën en mijn eigen creativiteit kan ik dit doel nog beter bereiken.

Cees Coenen

Ik ben Cees, een ondernemer gedreven door creatieve energie. Met mijn kennis, scherpe visie en organisatorische vaardigheden breng ik mensen verder: muzikanten en ondernemers. Digitaal en op het podium. En het liefste combineer ik die twee werelden. Ik ben digitaal creatief. Of creatief digitaal. Ik ben Cees.

Cees Coenen Foto

Andere blogs

Meer blogs...