Voor-de-Harmonie-in-Wisseloord

Onze harmonie met Claudia de Breij

Dinsdag 21 augustus heb ik samen met een project fanfare het arrangement ‘Onze Harmonie’ opgenomen in de beroemde Wisseloord Studio’s.  Dit arrangement is het slotstuk uit de theatershow NU van Claudia de Breij waarvoor ik het arrangement heb geschreven. 

Onze Harmonie is een ode aan het leven in een harmonie, fanfare of ander blaasorkest. De boodschap is dat we samen met elkaar mooie muziek moeten maken, op straat, waar iedereen ervan kan genieten. Of je nu saxofoon of grote trom speelt, jong of oud bent, de band die een blaasorkest schept is enorm en daar moeten we trots op zijn!

Behind the scenes met Claudia ​

Bekijk de Instragram-video van Claudia de Breij

Samen met 21 ervaren muzikanten uit de hafa- en bigbandwereld hebben we in 2 uur tijd gerepeteerd en vervolgens in een paar sessie’s het nummer opgenomen. Fieke van den Hurk, studio technicus en producer bij Wisseloord heeft het orkest opgenomen met twee vintage Neumann U67’s in het midden en 2 Schoeps microfoons voor de breedte.
Dat de akoestiek in de Wisseloord Studio’s bijzonder is, wist ik, maar nu heb ik dat ook zelf ervaren.

Bladmuziek Onze Harmonie​

De bladmuziek van Onze Harmonie wordt op dit moment aangepast om zelfstandig te kunnen spelen zonder Claudia de Breij. Wil je op de hoogte blijven over de beschikbaarheid neem dan even contact op via de contactpagina.  

Made with Dorico!

Alle arrangementen zijn geschreven in Dorico, het nieuwe software notatieprogramma van Steinberg. Wil je meer weten over waarom ik met Dorico werk? Lees meer over de overstap van Finale naar Dorico

#NU beschikbaar op Spotify en Deezer

Het album #NU is vanaf 18 november 2018 te beluisteren op o.a. Spotify en Deezer.

  • Later Wordt Het Beter
  • Ik Kom Wel Weer Naar Buiten (Als Het Over Is)
  • Angst Voor Geluk
  • Een Beetje Lucht
  • Was Ik Maar Een Held
  • Kinderen Zijn Flexibel
  • America First
  • Schoon Geweten
  • Wilhelmus
  • Voor De Harmonie

Daar is ie dan: de LP #NU

Na het verschijnen van het album #NU op o.a. Spotify en Deezer is deze ook uitgebracht op mooi wit vinyl. Stiekem ook wel trots om mijn naam te lezen op de inlay van het album. Claudia heeft met dit nummer de harten gestolen van veel Nederlandse amateur orkesten die mee mochten spelen in haar show. 

Wat kan ik voor je betekenen?

Dirigent en bandleider

Als dirigent en bandleider ben ik verantwoordelijk voor de muzikaliteit van het orkest. Mijn werk doe ik bij harmonie, fanfare, bigbands en dweilorkesten.

Hou me op de hoogte!


Cees Coenen

Mijn naam is Cees Coenen. Muzikant, dirigent , arrangeur en vooral tech-junkie. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en pas ik toe op alle vlakken. Mijn enthousiasme draag ik over op de mensen met wie ik samenwerk of dingen beleef. Dat is waar ik voor sta! En wat ik doe.

cees-coenen-dirigent