Onze harmonie met Claudia de Breij

Met mijn orkest en Claudia de Breij in de Wisseloord studio's! Het door mij geschreven slotstuk voor de show #NU vastgelegd op band.

Dinsdag 21 augustus heb ik samen met een project fanfare het arrangement ‘Onze Harmonie’ opgenomen in de beroemde Wisseloord Studio’s.  Dit arrangement is het slotstuk uit de theatershow NU van Claudia de Breij waarvoor ik het arrangement heb geschreven. 

Onze Harmonie is een ode aan het leven in een harmonie, fanfare of ander blaasorkest. De boodschap is dat we samen met elkaar mooie muziek moeten maken, op straat, waar iedereen ervan kan genieten. Of je nu saxofoon of grote trom speelt, jong of oud bent, de band die een blaasorkest schept is enorm en daar moeten we trots op zijn!

Dirigent project orkest

Speciaal voor deze gelegenheid heb ik projectorkest fanfare de Harmonie opgezet. In mijn rol als dirigent heb ik samen met 21 ervaren muzikanten uit de hafa- en bigbandwereld in 2 uur tijd gerepeteerd en vervolgens in een paar sessie’s het nummer opgenomen. Fieke van den Hurk, studio technicus en producer bij Wisseloord heeft het orkest opgenomen met twee vintage Neumann U67’s in het midden en 2 Schoeps microfoons voor de breedte. Dat de akoestiek in de Wisseloord Studio’s bijzonder is, wist ik, maar nu heb ik dat ook zelf ervaren.

Behind the scenes met Claudia ​

Bekijk de Instragram-video van Claudia de Breij. Het was bijzonder om met Claudia en haar band samen te mogen werken zowel in de studio als in het theater. De openheid en tegelijkertijd kritische blik van Claudia maakt haar een prettig persoon om mee samen te werken.

Bladmuziek Onze Harmonie​

De bladmuziek van Onze Harmonie wordt op dit moment aangepast om zelfstandig te kunnen spelen zonder Claudia de Breij. Wil je op de hoogte blijven over de beschikbaarheid neem dan even contact op via de contactpagina.  

Made with Dorico!

Alle arrangementen zijn geschreven in Dorico, het nieuwe software notatieprogramma van Steinberg. Wil je meer weten over waarom ik met Dorico werk? Lees meer over de overstap van Finale naar Dorico

#NU beschikbaar op Spotify en Deezer

Het album #NU is vanaf 18 november 2018 te beluisteren op o.a. Spotify en Deezer.

 • Later Wordt Het Beter
 • Ik Kom Wel Weer Naar Buiten (Als Het Over Is)
 • Angst Voor Geluk
 • Een Beetje Lucht
 • Was Ik Maar Een Held
 • Kinderen Zijn Flexibel
 • America First
 • Schoon Geweten
 • Wilhelmus
 • Voor De Harmonie

Daar is ie dan: de LP #NU

Na het verschijnen van het album #NU op o.a. Spotify en Deezer is deze ook uitgebracht op mooi wit vinyl. Stiekem ook wel trots om mijn naam te lezen op de inlay van het album. Claudia heeft met dit nummer de harten gestolen van veel Nederlandse amateur orkesten die mee mochten spelen in haar show. 

Cees Coenen

Mijn naam is Cees Coenen. Muzikant, dirigent , arrangeur en vooral tech-junkie. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en pas ik toe op alle vlakken. Mijn enthousiasme draag ik over op de mensen met wie ik samenwerk of dingen beleef. Dat is waar ik voor sta! En wat ik doe.

Cees-Coenen-Foto

Wat kan ik voor je betekenen?

Dirigent en bandleider

Als dirigent en bandleider ben ik verantwoordelijk voor de muzikaliteit van het orkest. Mijn werk doe ik bij harmonie, fanfare, bigbands en dweilorkesten.

  Workshop beats programmeren

  Met 175 kinderen beats maken, het kan! Tijdens de aftrap van JAZZ Leusden heb ik een workshop-voor-kinderen gegeven in het programmeren van digitale muziek.
  Workshop-Beats-KidsJazz-in-Leusden

  Warboel Sinterklaasfeest in Amphion

  Met zeven voorstellingen stond Warboel op de planken in Amphion. Een nieuw decor en een flink lekkere arrangementen zijn de juiste ingrediënten voor een spetterende show.
  cees-coenen-op-trombone

  Arrangement voor show NU van Claudia de Breij

  Voor de show #NU van Claudia De Breij heb ik het arrangement geschreven van 'voor de harmonie'.
  arrangement-voor-de-harmonie-claudia-de-breij

  Wat heeft Cees met Claudia de Breij

  Voor de show #NU schreef ik het arrangement van 'Voor de harmonie'. Het werd uiteindelijk het spectaculaire slotstuk van de show.
  Show-NU-van-Claudia-de-Breij

  Overstap van Finale naar Dorico

  Dorico, het nieuwe notatie programma van Steinberg. Sinds 2016 gebruiker en beta-tester van de muziek software. Hoe ik met Dorico werk? Lees meer!
  Dorico

  Muzieknotatie met Dorico

  Sinds 2017 werk ik met Dorico, het notatieprogramma van Steinberg. In een aantal artikelen neem ik je mee over waarom ik zo enthousiast ben over dit pakket.
  Dorico-notatie

  Muzikaal buiten de lijnen kleuren

  Een nieuwe blog over workshops, coaching van muzikanten en angst voor de click-track: een koptelefoon op en op een trein stappen die niet meer stopt.
  muzikaal-buiten-de-lijnen-kleuren

  Workshop weekend BigBand Skyblasters

  Voor het tweede jaar op rij ben ik mee geweest als repetitor bij de Skyblasters. Een weekend lang werken met de koperblazers om 'beter' te worden.
  workshop-weekend-skyblasters-bigband

  Een leven lang muziek maken

  In deze blog kijk ik terug op hoe ik als muzikant ben begonnen, wat ik geleerd heb en wat het mij heeft gebracht. Muziek is een rode draad in mijn leven.
  dweilorkest-in-groenlo

  Later als je Bigband

  Van dweilorkest naar Bigband, de Later als je Bigband bestaat 10 jaar.
  later-als-je-bigband

  Stotteren: de verbinding valt niet weg, ik val weg

  Wat is dat toch dat stotteren? Als ik muziek maak heb ik nergens last van en als ik voor een orkest sta kan ik grappen maken. Ben ik de enige stotterende dirigent van het land?
  cees-coenen-en-stotteren

  Hoe ik de iPad Pro in de muziek gebruik

  De iPad Pro is een onmisbaar als muzikant. Ik gebruik hem voor mijn partituren en partijen. Daarnaast is het een zeer krachtige tablet om andere creatieve taken te doen.
  ipad-pro

  Training de basis van Dorico

  Op 22 september 2020 geven Jasper Staps en Cees Coenen een online basistraining Dorico. In deze kosteloze training nemen we je mee in de basisprincipes van Dorico.
  Dorico-training-22-september

  Mijn corona crisis: bedreiging of kans?

  Op 12 maart was mijn laatste repetitie met 'echte muzikanten'. Daarna gingen we ZOOMend verder. En het was niet alleen maar kommer en kwel. Het heeft me namelijk veel opgeleverd!
  corinacrisis-in-muziek

  Hoe organiseer je een online thuisrepetitie?

  In de ZING magazine is onlangs een artikel van mij verschenen met 'tips & tricks' over het organiseren van een online-thuisrepetitie.
  TipsTricksInZing

  In één week van dummy tot nerd

  Toen de lockdown werd afgekondigd begon mijn brein overuren te maken. Hoe nu verder met repetities? Plotseling was ik een rijzende ster op Facebook.
  In-Een-Week-Van-Dummy-Tot-Nerd

  Video Jan van Zanen als ‘dirigent’ van Utrecht

  Jan van Zanen heeft op 30 juni zijn taak als Burgemeester van Utrecht neergelegd. De gemeente Utrecht heeft mij gevraagd hiervan een mooie afscheidsvideo te maken.
  Afscheid-Jan-van-Zanen

  Wil jij me helpen? Keuzes maken in corona tijd

  De COVID-19 heeft mij als muzikant onzeker gemaakt. Zo vrij als een vogel, letterlijk. Of word ik er juist sterker van? Creativiteit is niet te plannen. Wie kan er met me sparren?
  WilJijMeHelpen

  Groeten uit Leusden online

  Een nieuw online platform voor het ontdekken van Leusden en omgeving, opgezet door Cees Coenen
  cees-in-afas

  Sinterklaas met Warboel in Amphion

  Ook dit jaar weer bandleider en arrangeur voor het grote sinterklaasfeest van Warboel in Amphion 2022.
  intocht-met-sinterklaas

  Masterclass lichte muziek

  Ontdek hoe ik AI gebruik om muzikanten te helpen de geschreven muziek beter te interpreteren. Dit sluit naadloos aan bij Jasper Staps' benadering van ritme en groove tijdens de masterclass lichte muziek.
  masterclass-lichte-muziek
Beijk ook de andere posts