donker licht

Onze harmonie met Claudia de Breij

Met mijn orkest en Claudia de Breij in de Wisseloord studio's! Het door mij geschreven slotstuk voor de show #NU vastgelegd op band.

Dinsdag 21 augustus heb ik samen met een project fanfare het arrangement ‘Onze Harmonie’ opgenomen in de beroemde Wisseloord Studio’s.  Dit arrangement is het slotstuk uit de theatershow NU van Claudia de Breij waarvoor ik het arrangement heb geschreven. 

Onze Harmonie is een ode aan het leven in een harmonie, fanfare of ander blaasorkest. De boodschap is dat we samen met elkaar mooie muziek moeten maken, op straat, waar iedereen ervan kan genieten. Of je nu saxofoon of grote trom speelt, jong of oud bent, de band die een blaasorkest schept is enorm en daar moeten we trots op zijn!

Dirigent project orkest

Speciaal voor deze gelegenheid heb ik projectorkest fanfare de Harmonie opgezet. In mijn rol als dirigent heb ik samen met 21 ervaren muzikanten uit de hafa- en bigbandwereld in 2 uur tijd gerepeteerd en vervolgens in een paar sessie’s het nummer opgenomen. Fieke van den Hurk, studio technicus en producer bij Wisseloord heeft het orkest opgenomen met twee vintage Neumann U67’s in het midden en 2 Schoeps microfoons voor de breedte. Dat de akoestiek in de Wisseloord Studio’s bijzonder is, wist ik, maar nu heb ik dat ook zelf ervaren.

Behind the scenes met Claudia ​

Bekijk de Instragram-video van Claudia de Breij. Het was bijzonder om met Claudia en haar band samen te mogen werken zowel in de studio als in het theater. De openheid en tegelijkertijd kritische blik van Claudia maakt haar een prettig persoon om mee samen te werken.

Bladmuziek Onze Harmonie​

De bladmuziek van Onze Harmonie wordt op dit moment aangepast om zelfstandig te kunnen spelen zonder Claudia de Breij. Wil je op de hoogte blijven over de beschikbaarheid neem dan even contact op via de contactpagina.  

Made with Dorico!

Alle arrangementen zijn geschreven in Dorico, het nieuwe software notatieprogramma van Steinberg. Wil je meer weten over waarom ik met Dorico werk? Lees meer over de overstap van Finale naar Dorico

#NU beschikbaar op Spotify en Deezer

Het album #NU is vanaf 18 november 2018 te beluisteren op o.a. Spotify en Deezer.

  • Later Wordt Het Beter
  • Ik Kom Wel Weer Naar Buiten (Als Het Over Is)
  • Angst Voor Geluk
  • Een Beetje Lucht
  • Was Ik Maar Een Held
  • Kinderen Zijn Flexibel
  • America First
  • Schoon Geweten
  • Wilhelmus
  • Voor De Harmonie

Daar is ie dan: de LP #NU

Na het verschijnen van het album #NU op o.a. Spotify en Deezer is deze ook uitgebracht op mooi wit vinyl. Stiekem ook wel trots om mijn naam te lezen op de inlay van het album. Claudia heeft met dit nummer de harten gestolen van veel Nederlandse amateur orkesten die mee mochten spelen in haar show. 

Cees Coenen

Ik ben Cees, een ondernemer gedreven door creatieve energie. Met mijn kennis, scherpe visie en organisatorische vaardigheden breng ik mensen verder: muzikanten en ondernemers. Digitaal en op het podium. En het liefste combineer ik die twee werelden. Ik ben digitaal creatief. Of creatief digitaal. Ik ben Cees.

Cees Coenen Foto

Andere blogs

Meer blogs...