donker licht

Sinterklaas met Warboel in Amphion

Ook dit jaar weer bandleider en arrangeur voor het grote sinterklaasfeest van Warboel in Amphion 2022.

Ook dit jaar ben ik bandleider van de Sinterklaasband van Warboel. We spelen een weekend lang voorstellingen in Schouwburg Amphion. Samen met Barry en Sander, de Warboel band, de danseressen van Hit-It en natuurlijk Sinterklaas nemen we de kinderen mee in sprookjesachtige voorstelling.

Het is uniek dat alle voorstellingen zo snel zijn uitverkocht. Schouwburg Amphion wordt dat weekend helemaal omgebouwd tot één groot huis waarin allemaal activiteiten plaatsvinden met als hoogtepunt de grote Sinterklaas voorstelling.

Mijn taak als bandleider

Als bandleider ben ik verantwoordelijk voor de arrangementen en heb ik leiding over het muzikale deel wat op het podium plaats vindt. Samen met de techniek mensen die het geluid en het licht verzorgen moeten we een enorme productie neerzetten. Met negen bandleden, drie backing vocals, twee zangers en Sinterklaas is het altijd een enorme uitdaging om een mooie geluid in de zaal te krijgen. 

Mijn kennismaking met Warboel

In 2011 wilde ik voor mijn toenmalige drumfanfare DES andere bladmuziek hebben voor Sinterklaas. Door één van de leden werd mij de naam van Warboel ingefluisterd en kreeg ik een CD in handen. Vanaf dat moment was ik besmet met het Warboel-virus: leuke vrolijke sinterklaasmuziek met een onvervalst Achterhoeks accent. Ik kreeg een waanzinnig plan: ik besloot twee stukken uit te kiezen en hiervan de noten op muziek te zetten met als doel om deze voor de neus van Warboel te spelen. Zij organiseerden op dat moment ook de intocht waaraan het orkest meedeed. Het plan slaagde: op het moment dat DES langs het podium liep werd er ‘Van je één van je twee ingezet’ en werd het stil op het podium! Een fanfare die de muziek van Warboel speelde was nog nooit eerder gedaan. ‘s Avonds hing ‘Sander van Warboel’ aan de lijn en een vriendschap was geboren.

Video ‘Van je één van je twee’ met Warboel en DES

Na het geslaagde plan besloten Sander en ik om de samenwerking te zoeken in een videoclip. Van het orkest maakte ik de geluidsopnames en tijdens de intocht van 2012 werden de opnames gemaakt. Het was een zonovergoten dag en het Simonsplein was afgeladen vol. De clip met Warboel en DES werd een uniek sfeerplaatje waarin aan alle kanten duidelijk werd hoe leuk het Sinterklaasfeest is.

Achterhoekse mentaliteit

De voorstellingen van Warboel staan altijd in het teken van ‘dat doen we samen’. De Achterhoekse mentaliteit zit helemaal doordrongen in ‘de Warboel familie’. Is het dan ook altijd weer een weekend waar iedereen naar uitkijkt. Tientallen mensen die zich achter de schermen bezig houden met de organisatie met als doel om een zo mooi mogelijke voorstelling neer te zetten voor de kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s. 

De voorstelling van dit jaar vinden plaats in het weekend van zaterdag 19 november.

Cees Coenen

Ik ben Cees, een ondernemer gedreven door creatieve energie. Met mijn kennis, scherpe visie en organisatorische vaardigheden breng ik mensen verder: muzikanten en ondernemers. Digitaal en op het podium. En het liefste combineer ik die twee werelden. Ik ben digitaal creatief. Of creatief digitaal. Ik ben Cees.

Cees Coenen Foto

Andere blogs

Meer blogs...