Sinterklaas met Warboel in Amphion

Ook dit jaar weer bandleider en arrangeur voor het grote sinterklaasfeest van Warboel in Amphion 2022.

Ook dit jaar ben ik bandleider van de Sinterklaasband van Warboel. We spelen een weekend lang voorstellingen in Schouwburg Amphion. Samen met Barry en Sander, de Warboel band, de danseressen van Hit-It en natuurlijk Sinterklaas nemen we de kinderen mee in sprookjesachtige voorstelling.

Het is uniek dat alle voorstellingen zo snel zijn uitverkocht. Schouwburg Amphion wordt dat weekend helemaal omgebouwd tot één groot huis waarin allemaal activiteiten plaatsvinden met als hoogtepunt de grote Sinterklaas voorstelling.

Mijn taak als bandleider

Als bandleider ben ik verantwoordelijk voor de arrangementen en heb ik leiding over het muzikale deel wat op het podium plaats vindt. Samen met de techniek mensen die het geluid en het licht verzorgen moeten we een enorme productie neerzetten. Met negen bandleden, drie backing vocals, twee zangers en Sinterklaas is het altijd een enorme uitdaging om een mooie geluid in de zaal te krijgen. 

Mijn kennismaking met Warboel

In 2011 wilde ik voor mijn toenmalige drumfanfare DES andere bladmuziek hebben voor Sinterklaas. Door één van de leden werd mij de naam van Warboel ingefluisterd en kreeg ik een CD in handen. Vanaf dat moment was ik besmet met het Warboel-virus: leuke vrolijke sinterklaasmuziek met een onvervalst Achterhoeks accent. Ik kreeg een waanzinnig plan: ik besloot twee stukken uit te kiezen en hiervan de noten op muziek te zetten met als doel om deze voor de neus van Warboel te spelen. Zij organiseerden op dat moment ook de intocht waaraan het orkest meedeed. Het plan slaagde: op het moment dat DES langs het podium liep werd er ‘Van je één van je twee ingezet’ en werd het stil op het podium! Een fanfare die de muziek van Warboel speelde was nog nooit eerder gedaan. ‘s Avonds hing ‘Sander van Warboel’ aan de lijn en een vriendschap was geboren.

Video ‘Van je één van je twee’ met Warboel en DES

Na het geslaagde plan besloten Sander en ik om de samenwerking te zoeken in een videoclip. Van het orkest maakte ik de geluidsopnames en tijdens de intocht van 2012 werden de opnames gemaakt. Het was een zonovergoten dag en het Simonsplein was afgeladen vol. De clip met Warboel en DES werd een uniek sfeerplaatje waarin aan alle kanten duidelijk werd hoe leuk het Sinterklaasfeest is.

Achterhoekse mentaliteit

De voorstellingen van Warboel staan altijd in het teken van ‘dat doen we samen’. De Achterhoekse mentaliteit zit helemaal doordrongen in ‘de Warboel familie’. Is het dan ook altijd weer een weekend waar iedereen naar uitkijkt. Tientallen mensen die zich achter de schermen bezig houden met de organisatie met als doel om een zo mooi mogelijke voorstelling neer te zetten voor de kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s. 

De voorstelling van dit jaar vinden plaats in het weekend van zaterdag 19 november.

Cees Coenen

Mijn naam is Cees Coenen. Muzikant, dirigent , arrangeur en vooral tech-junkie. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en pas ik toe op alle vlakken. Mijn enthousiasme draag ik over op de mensen met wie ik samenwerk of dingen beleef. Dat is waar ik voor sta! En wat ik doe.

Cees-Coenen-Foto

Wat kan ik voor je betekenen?

Arrangeur

Als arrangeur schrijf ik muziek voor verschillende soorten orkesten, voornamelijk lichte popmuziek.

Trombonist

Ben je op zoek naar een trombonist voor een optreden met de bigband of horn-section? Neem contact op voor de mogelijkheden.

  Workshop beats programmeren

  Met 175 kinderen beats maken, het kan! Tijdens de aftrap van JAZZ Leusden heb ik een workshop-voor-kinderen gegeven in het programmeren van digitale muziek.
  Workshop-Beats-KidsJazz-in-Leusden

  Warboel Sinterklaasfeest in Amphion

  Met zeven voorstellingen stond Warboel op de planken in Amphion. Een nieuw decor en een flink lekkere arrangementen zijn de juiste ingrediënten voor een spetterende show.
  cees-coenen-op-trombone

  Arrangement voor show NU van Claudia de Breij

  Voor de show #NU van Claudia De Breij heb ik het arrangement geschreven van 'voor de harmonie'.
  arrangement-voor-de-harmonie-claudia-de-breij

  Wat heeft Cees met Claudia de Breij

  Voor de show #NU schreef ik het arrangement van 'Voor de harmonie'. Het werd uiteindelijk het spectaculaire slotstuk van de show.
  Show-NU-van-Claudia-de-Breij

  Overstap van Finale naar Dorico

  Dorico, het nieuwe notatie programma van Steinberg. Sinds 2016 gebruiker en beta-tester van de muziek software. Hoe ik met Dorico werk? Lees meer!
  Dorico

  Muzieknotatie met Dorico

  Sinds 2017 werk ik met Dorico, het notatieprogramma van Steinberg. In een aantal artikelen neem ik je mee over waarom ik zo enthousiast ben over dit pakket.
  Dorico-notatie

  Onze harmonie met Claudia de Breij

  Met mijn orkest en Claudia de Breij in de Wisseloord studio's! Het door mij geschreven slotstuk voor de show #NU vastgelegd op band.
  Voor-de-Harmonie-in-Wisseloord

  Muzikaal buiten de lijnen kleuren

  Een nieuwe blog over workshops, coaching van muzikanten en angst voor de click-track: een koptelefoon op en op een trein stappen die niet meer stopt.
  muzikaal-buiten-de-lijnen-kleuren

  Workshop weekend BigBand Skyblasters

  Voor het tweede jaar op rij ben ik mee geweest als repetitor bij de Skyblasters. Een weekend lang werken met de koperblazers om 'beter' te worden.
  workshop-weekend-skyblasters-bigband

  Een leven lang muziek maken

  In deze blog kijk ik terug op hoe ik als muzikant ben begonnen, wat ik geleerd heb en wat het mij heeft gebracht. Muziek is een rode draad in mijn leven.
  dweilorkest-in-groenlo

  Later als je Bigband

  Van dweilorkest naar Bigband, de Later als je Bigband bestaat 10 jaar.
  later-als-je-bigband

  Stotteren: de verbinding valt niet weg, ik val weg

  Wat is dat toch dat stotteren? Als ik muziek maak heb ik nergens last van en als ik voor een orkest sta kan ik grappen maken. Ben ik de enige stotterende dirigent van het land?
  cees-coenen-en-stotteren

  Hoe ik de iPad Pro in de muziek gebruik

  De iPad Pro is een onmisbaar als muzikant. Ik gebruik hem voor mijn partituren en partijen. Daarnaast is het een zeer krachtige tablet om andere creatieve taken te doen.
  ipad-pro

  Training de basis van Dorico

  Op 22 september 2020 geven Jasper Staps en Cees Coenen een online basistraining Dorico. In deze kosteloze training nemen we je mee in de basisprincipes van Dorico.
  Dorico-training-22-september

  Mijn corona crisis: bedreiging of kans?

  Op 12 maart was mijn laatste repetitie met 'echte muzikanten'. Daarna gingen we ZOOMend verder. En het was niet alleen maar kommer en kwel. Het heeft me namelijk veel opgeleverd!
  corinacrisis-in-muziek

  Hoe organiseer je een online thuisrepetitie?

  In de ZING magazine is onlangs een artikel van mij verschenen met 'tips & tricks' over het organiseren van een online-thuisrepetitie.
  TipsTricksInZing

  In één week van dummy tot nerd

  Toen de lockdown werd afgekondigd begon mijn brein overuren te maken. Hoe nu verder met repetities? Plotseling was ik een rijzende ster op Facebook.
  In-Een-Week-Van-Dummy-Tot-Nerd

  Video Jan van Zanen als ‘dirigent’ van Utrecht

  Jan van Zanen heeft op 30 juni zijn taak als Burgemeester van Utrecht neergelegd. De gemeente Utrecht heeft mij gevraagd hiervan een mooie afscheidsvideo te maken.
  Afscheid-Jan-van-Zanen

  Wil jij me helpen? Keuzes maken in corona tijd

  De COVID-19 heeft mij als muzikant onzeker gemaakt. Zo vrij als een vogel, letterlijk. Of word ik er juist sterker van? Creativiteit is niet te plannen. Wie kan er met me sparren?
  WilJijMeHelpen

  Groeten uit Leusden online

  Een nieuw online platform voor het ontdekken van Leusden en omgeving, opgezet door Cees Coenen
  cees-in-afas

  Masterclass lichte muziek

  Ontdek hoe ik AI gebruik om muzikanten te helpen de geschreven muziek beter te interpreteren. Dit sluit naadloos aan bij Jasper Staps' benadering van ritme en groove tijdens de masterclass lichte muziek.
  masterclass-lichte-muziek
Beijk ook de andere posts