donker licht

Voorbeelden van thuis-repetitie

Voor een aantal orkesten heb ik video's gemaakt. Bekijk de leuke en creatieve opnames van de muzikanten.

Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van video’s die leden hebben gemaakt met als doel samen muziek te maken in corona-tijd. Wil je weten hoe het beste deze thuis-repetities kan opzetten? Lees mijn ‘tien tips voor dirigenten en besturen‘ waarin ik je vertel over mijn ervaringen van de afgelopen weken. Werkt ZOOM nu wel of niet, hoe kan je leden enthousiast maken en tips voor meespeelvideo’s. Zet je als dirigent, bestuurder of muzikanten in om met elkaar door deze moeilijke tijd te komen. Ga samen muziek maken!

Lisiduna op Drift – orkest Lisiduna

Orkest Lisiduna gaat een stap verder: een lineaire video over het ontstaan van Leusden! Alle muzikanten snakten naar ‘iets anders’ en daar is een project van gemaakt waar op 35 locaties opnames zijn gemaakt. Het geluid is thuis opgenomen, de video op de unieke plekken rond het dorp. Drie thema’s komen terug: geschiedenis, oorlog en expansiedrift. De regie, opname en montage heb ik voor het orkest gedaan en hiermee wil ik laten zien dat er nog volop mogelijkheden zijn om muzikanten (koorleden) te enthousiasmeren en te motiveren!

Land of Hope and Glory – Pieter Aafjes

Aan het begin van de coronacrisis ben ik begonnen met een splitscreen van 15 muzikanten. De laatste montage is het orkest Pieter Aafjes uit Culemborg met 86 muzikanten. Mooi om te zien hoe het opstap-, midden- en grote orkest tijdens deze crisis samen gaan in één video met Land of Hope and Glory.

Utereg me Stadsie – De Bazuin Utrecht​

Voor Harmonie de Bazuin uit Utrecht heb ik een mooie combinatie gemaakt van beelden uit Utrecht, de thuis-repetitie’s en de Utrechtse burgemeester Jan Van Zanen die het orkest op zijn eigen positieve en enthousiaste wijze dirigeert.

Arromances – Sub Umbra Meerveldhoven​

n deze buitengewone tijd biedt Harmonieorkest Sub Umbra “Arromanches” aan. Een muziekwerk dat geschreven is als een eerbetoon aan de helden van de invasie, de landing van de geallieerden op de invasie-stranden, Arromanches is genoemd naar een van de kustplaatsen op de landingsstrook, in Normandië in 1944 waarmee de bevrijding van Europa begon.

Het Dorp – Haaksbergse Harmonie​

De Haaksbergse Harmonie heeft haar leden mijn arrangement van ‘Het Dorp’ gegeven. Ze zijn zelf aan de slag gegaan en het resultaat is te horen en te zien in onderstaande video. De muzikanten van het orkest hebben het arrangement nog nooit eerder samen gespeeld.

Seven Nation Army – OBK Funtastic Era​

De jeugd van OBK Erp hebben met hun orkest ‘Funtastic’ ook niet stil gezeten. Samen hebben met hun dirigent Remco Spierings één-op-één sessies gehouden om tot dit mooie resultaat te komen.

Het Dorp – Lisiduna Leusden​

Voor Harmonie Lisiduna uit Leusden heb ik een video gemaakt waarin afbeeldingen en video’s zijn verwerkt uit Leusden en omgeving. Deze video is massaal gedeeld onder de Leusdense bevolking met de boodschap

❤ Lisiduna voor Leusden ❤

Als ik droom van de zomer (In Your Arms)​

De Rotdweilers uit Bemmel heb ik uitgedaagd om een eigen lied te maken van In Your Arms van Chef’Special. Een van de leden heeft een tekst gemaakt met als boodschap om snel samen weer te dansen, feesten en drinken. Deze tekst is door één van de leden ingezongen. Het refrein wordt ondersteund door andere leden die samen met hun partner of kinderen hebben gezongen. Een erg leuke manier om eens andere met elkaar muziek te maken. 

Click-track of meespeelvideo Sub Umbra Veldhoven​

Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven heeft haar leden aan het werk gezet met de mars Arromanches. Hiervoor heb ik een click-track gemaakt waarop de leden kun partijen kunnen inspelen. Op dinsdag 21 april worden alle opgenomen video’s aangeleverd en verwerkt tot één montage.  

De allereerste …​ Bad Guy door de Rotdweilers

De thuis-repetitie video van de Rotdweilers was één van de eerste video’s die gemaakt is met als doel om samen muziek te maken. Deze video van ‘Bad Guy Pokerface’ is voor veel orkesten een aanmoediging geweest om thuis-repetities op te pakken.  

En wat nog meer?

Op dit moment zijn verschillende orkesten door heel Nederland bezig om op basis van mijn click-tracks of meespeelvideo’s thuis te repeteren of om video’s op te nemen. Wil jij als dirigent, bestuurder of muzikanten ook verder met jouw vereniging maar weet je niet hoe? Lees dan de ‘tien tips voor dirigenten en besturen‘ over het opzetten van thuis-repetities.

Cees Coenen

Ik ben Cees, een ondernemer gedreven door creatieve energie. Met mijn kennis, scherpe visie en organisatorische vaardigheden breng ik mensen verder: muzikanten en ondernemers. Digitaal en op het podium. En het liefste combineer ik die twee werelden. Ik ben digitaal creatief. Of creatief digitaal. Ik ben Cees.

Cees Coenen Foto

Andere blogs

Meer blogs...