Training Dorico

Ben je op zoek naar een professioneel notatie programma dan zit je met Dorico in de top. Bekijk het trainingsaanbod en leer werken met Dorico.

Dorico-training-22-september

Training Dorico

Ben je een Finale of Sibelius gebruiker die de overstap wilt maken naar Dorico? Ik geef trainingen in het gebruik van het programma. Leer met het programma werken door je arrangement of compositie in te voeren onder begeleiding. Geen zoektocht door alle uitgebreide mogelijkheden maar direct bezig zijn met je muziek. Er zijn basis-trainingen en een training voor gevorderden. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen blaas- of koormuziek.

Overstap van Finale naar Dorico

Vanaf oktober 2016, de release datum van Dorico 1.0 ben ik overgestapt op deze krachtige notatie software. In juni 2017 heb ik samen met John Barron een voorlichtingsavond gegeven op het Tilburgs Conservatorium en sindsdien onderdeel van het beta-programma.

Trainingen met Jasper Staps

Samen met Jasper heb ik in 2020 de eerste online trainingen verzorgt voor een grote groep professionele arrangeurs en dirigenten. Het contact met Jasper, arrangeur voor o.a. het Metropole Orkest en dirigent bij de Koninklijke Luchtmacht, is ontstaan tijdens de COVID-19 periode waarin veel muzikanten thuis zaten en die tijd gebruikte hebben om de overstap te maken.

ZOOM of op locatie

De training wordt gegeven in ZOOM waarbij ik met de cursist één tot anderhalf uur laat zien hoe Dorico werkt en welke stappen je moet nemen om tot je eerste partituur te komen. Training op locatie is ook mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Artikelen over Training Dorico

 • Training de basis van Dorico

  Op 22 september 2020 geven Jasper Staps en Cees Coenen een online basistraining Dorico. In deze kosteloze training nemen we je mee in de basisprincipes van Dorico.

 • Hoe ik de iPad Pro in de muziek gebruik

  De iPad Pro is een onmisbaar als muzikant. Ik gebruik hem voor mijn partituren en partijen. Daarnaast is het een zeer krachtige tablet om andere creatieve taken te doen.

 • Muzieknotatie met Dorico

  Sinds 2017 werk ik met Dorico, het notatieprogramma van Steinberg. In een aantal artikelen neem ik je mee over waarom ik zo enthousiast ben over dit pakket.

 • Overstap van Finale naar Dorico

  Dorico, het nieuwe notatie programma van Steinberg. Sinds 2016 gebruiker en beta-tester van de muziek software. Hoe ik met Dorico werk? Lees meer!

Meest gestelde vragen

Je vindt hier de meest gestelde vragen over de dienst Training Dorico. Mocht je vraag of antwoord er niet bij staan neem dan contact op.

Neem contact op

Er zijn verschillende versies van Dorico. Afhankelijk van de versie die je wilt hebben betaal je een bedrag. Ook is Dorico voor iPad beschikbaar waar je voor een maandelijks- of jaarabonnement kunt betalen.

De overstap van Sibelius naar Dorico is niet zo ingewikkeld. Leer jezelf de shortcuts van Dorico aan en je gaat snel tijdswinst boeken. Dorico werkt intuïtiever dan Sibelius. Er is een zeer uitgebreide kennisdatabase en iedere maand verschijnt er een YouTube training.

De overstap van Finale naar Dorico is niet ingewikkeld. In Finale is de afgelopen jaren steeds meer aangebouwd waardoor het onoverzichtelijk is geworden. Dorico is heel inituïtief en je zult merken dat het makkelijk aanleert.

Dorico is in een aantal talen beschikbaar, maar niet in het Nederlands.

Als je wilt kan je altijd een vraag stellen aan Cees Coenen. Maar er is ook een forum van Steinberg en er zijn diverse Facebook groepen. Raadpleeg altijd eerst de handleiding. Deze is zeer uitgebreid en kan je alle handelingen hierin terug vinden.

Ik wil graag leren

Contact over Dorico

Wil je meer weten over de mogelijkheden met Dorico en samen je eerste arrangement of compositie invoeren?

Contact opnemen
Dorico-notatie