Trombonist

Ben je op zoek naar een trombonist voor een optreden met de bigband of horn-section? Neem contact op voor de mogelijkheden.

cees-coenen-trombone

Trombonist

Als trombonist speel ik graag het genre van de lichte muziek. Op mijn twaalfde ben ik begonnen bij Lisiduna op de bariton – euphonium. Dit instrument hoort thuis in de harmonie en fanfare. Toen ik ging studeren aan het conservatorium van Hilversum heb ik besloten om trombone als bijvak te nemen bij Jilt Jansma. Jilt is een trombonist die bij alle bekende orkesten heeft gespeeld in Nederland. Van het Metropole Orkest tot aan de Skymasters. Maar ook is Jilt een grootheid in de klassieke wereld en verbonden als trombonist bij het Gelders Orkest. In 2019 heb ik een aantal lessen gevolgd van hem aan het Artez in Arnhem.

Artikelen over Trombonist

  • Hoe ik de iPad Pro in de muziek gebruik

    De iPad Pro is een onmisbaar als muzikant. Ik gebruik hem voor mijn partituren en partijen. Daarnaast is het een zeer krachtige tablet om andere creatieve taken te doen.

  • Sinterklaas met Warboel in Amphion

    Ook dit jaar weer bandleider en arrangeur voor het grote sinterklaasfeest van Warboel in Amphion 2022.

  • Warboel Sinterklaasfeest in Amphion

    Met zeven voorstellingen stond Warboel op de planken in Amphion. Een nieuw decor en een flink lekkere arrangementen zijn de juiste ingrediënten voor een spetterende show.

Meest gestelde vragen

Je vindt hier de meest gestelde vragen over de dienst Trombonist. Mocht je vraag of antwoord er niet bij staan neem dan contact op.

Neem contact op

De toon van een trombone ontstaat door de trilling van de lippen in het mondstuk. Hierdoor ontstaat er een geluidsgolf in de buis. Door de buis (coulisse) langer of korter te maken ontstaan er verschillende geluidsgolven waardoor de toon lager of hoger wordt. Door middel van overblazen kan je lager of hogere intervallen spelen op een koperblaasinstrument.

De schuif op een trombone heet coulisse en is een lange cilindrische metalen U-vormige uitschuifbare buis. Door de buis uit te schuiven wordt de toon lager. Door de buis in te schuiven wordt de toon hoger. De coulisse moet je onderhouden met een soort glijmiddel. Aan het eind van de schuif zit een waterklepje waarmee je speeksel (tuf) uit de schuif kunt blazen.

Ik wil graag samenspelen

Zullen we samen muziek maken?

Als je op zoek bent naar een trombonist neem dan contact op.

Contact
cees-coenen-trombone