Muzikale workshops

Ik geef workshops voor orkesten (harmonie fanfare) en bands (bigband en dweilorkest). Ook verzorg ik trainingen in het middelbaar onderwijs op gebied van digitale muziek.

workshop-weekend-skyblasters-bigband

Muzikale workshops

Voor orkesten en bands verzorg ik muzikale workshops. In zo’n workshop gaan we samen een aantal muziekstukken instuderen of verbeteren. Ik zal de groep voorzien van positieve feedback en kijken waar er verbeteringen mogelijk zijn. Ik kijk achtereenvolgens naar de uitvoering van het muziekstuk, de presentatie van de band en de uitstraling.

Uitvoering van het muziekstuk

Het is erg belangrijk hoe de muziek wordt gespeeld. Is het bijvoorbeeld duidelijk welke rol bepaalde instrumenten in het arrangement hebben. Hoe zit de ritmesectie in elkaar, dit is de basis van het orkest. Samen werken we ook aan de balans tussen de verschillende groepen.

Band presentatie op het podium

Staat je band (of orkest) veel op het podium dan is presentatie erg belangrijk. Het publiek reageert op de uitstraling van het podium. Hoe enthousiaster de zaal op het optreden reageert hoe fijner je muziek staat te spelen.

Nieuw muziekstuk tijdens de workshop

Het is mogelijk om samen een nieuw arrangement van CCMP of een andere uitgever in te studeren. Samen starten we dan aan een geheel nieuw stuk. Hierdoor kan ik direct horen hoe snel een muzikant zijn partij oppakt of dat deze moeite heeft met muziek lezen.

Artikelen over Muzikale workshops

  • Workshop weekend BigBand Skyblasters

    Voor het tweede jaar op rij ben ik mee geweest als repetitor bij de Skyblasters. Een weekend lang werken met de koperblazers om 'beter' te worden.

  • Muzikaal buiten de lijnen kleuren

    Een nieuwe blog over workshops, coaching van muzikanten en angst voor de click-track: een koptelefoon op en op een trein stappen die niet meer stopt.

  • Workshop beats programmeren

    Met 175 kinderen beats maken, het kan! Tijdens de aftrap van JAZZ Leusden heb ik een workshop-voor-kinderen gegeven in het programmeren van digitale muziek.

Meest gestelde vragen

Je vindt hier de meest gestelde vragen over de dienst Muzikale workshops. Mocht je vraag of antwoord er niet bij staan neem dan contact op.

Neem contact op

De prijs van een workshop wordt samen besproken. Dit hangt af van de duur van de workshop, op welke dag en of er een vervolg aan de workshop zit.

Ieder orkest, band of muzikaal gezelschap kan een workshop volgen. Afhankelijk van het genre en de samenstelling van het orkest wordt de inhoud van de workshop aangepast. Workshops worden vooral gegeven aan harmonie, fanfare, dweilorkesten en bigbands.

Er worden tijdens een workshop verschillende onderdelen behandelt. Belangrijkste ingrediënten zijn het samenspel, de dynamiek, het ritme en de vorm waarin de muziek wordt gespeeld. Daarnaast hoort een stuk orkest- of bandpresentatie ook bij de workshop.

Laten we eens praten

Ik wil graag meer informatie

Lijkt het je leuk om een workshop te organiseren met mij? Neem contact op en ik vertel je wat ik voor je orkest of band kan betekenen.

Maak een afspraak
workshop-weekend-skyblasters-bigband