donker licht

Digitale Dienstverlening

Ik bied digitale dienstverlening die varieert van het adviseren, ondersteunen en helpen van ondernemers en gemeenten tot aan het zelf ontwikkelen van applicaties die processen vereenvoudigen.

Retail: winkelautomatisering

In 1996 kwam ik via een plaatselijke ondernemer in contact met het hoofdkantoor van Garant- en Plusmarkt: de Sperwer Groep in Bilthoven. De organisatie levert goederen en diensten aan de aaneengesloten zelfstandig ondernemers. Ik begon als specialist winkelautomatisering op de servicedesk. Deze afdeling was dagelijks ondersteunend aan alle automatiseringsmiddelen van de winkels: kassa’s, pinapparaten en sofware. Een geweldig creatieve baan met als doen het oplossen van problemen en het opleiden van ondernemers en personeel in het gebruik van de hard- en software.

 • Specialist winkel-automatisering

  Sperwer Retailgroep

  augustus 1996 – januari 1997

 • Ondersteunen van supermarkten met kassa’s, software en weegschalen in 200 winkels van PLUS en Garantmarkt. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor trainingen van ondernemers en personeel.

 • Teamleider servicedesk

  Sperwer Retail

  januari 1997 – mei 2000

 • Verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van teamleden bij het bieden van 1ste lijns ondersteuning en oplossingen op het gebied van winkelautomatisering. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de invoering van een nieuw CRM systeem en heb ik het eerste intranet ontwikkeld als communicatieplatform voor winkeliers.

Websites inzetten als communicatie platform

Eind jaren 90 werden dynamische websites interessant. Een database-driven platform waarin je actuele informatie kon plaatsen kwam in opkomst. Hiermee kon ik de Servicedesk ontlasten door actuele berichten, handleidingen en nieuws te plaatsen op een ‘intranet’ voor ondernemers. Als autodidact ben ik met ASP en XML dynamische websites gaan bouwen waaronder een MsAccess databas en SQL server lagen. Met de opgedane kennis wilde ik me verder ontwikkelen in deze nieuwe techniek.

 • Adviseur Digitale Dienstverlening

  iFocus

  mei 2001 – mei 2004

 • Vanuit het autodicact zijn ben ik gestart als ASP developer voor dynamisch internetsites. Het ‘magische’ gevoel om informatie uit databases toegankelijk te maken voor internettoepassingen inspireerde mij om mezelf de wereld van ASP eigen te maken.

  Mijn kracht lag in het schetsen van scenario’s met de klant die uiteindelijk samen kwamen in een Functioneel Ontwerp van een internet applicatie.

  Mijn kracht lag voornamelijk in het uitdenken van internetapplicaties. 

 • Teamlead Webdevelopment

  GemeenteWeb

  mei 2004 – januari 2006

 • Vanuit mijn rol als developer en adviseur ben ik gestart als teamleider. Binnen Gemeenteweb waren 4 developpers actief en een afdeling ondersteuning. Daarnaast ging ik als productspecialist naar gemeenten en leveranciers.

 • Technisch adviseur Digitale Dienstverlening

  GemeenteWeb

  mei 2004 – augustus 2010

 • Vanuit mijn rol als developer en adviseur ben ik gestart als teamleider. Binnen Gemeenteweb waren 4 developpers actief en een afdeling ondersteuning. Daarnaast ging ik als productspecialist naar gemeenten en leveranciers.

Brede rol in Digitale Overheid

Mijn rol binnen iFocus en GemeenteWeb was veelzijdig. Door mijn kennis als ontwikkelaar maar ook het vermogen om als adviseur en consultant te werken heb ik veel projecten gedaan. Het opzetten van Klant Contact Centra binnen gemeenten tot het koppelen van DigiD, veel projecten werden voor het eerste gedaan. Ook was ik een graaggeziene spreker tijdens beurzen en congressen.

ICTU: digitaal adviesbureau overheid

Veel programma’s worden bedacht door de ICTU, een onpartijdige advies- en projectenorganisatie binnen de overheid. De ICTU werkt vanuit de overtuiging dat ICT de overheid vooruithelpt bij maatschappelijke vraagstukken. Met programma’s als Producten Catalogus (OL2000) heeft de ICTU een gestructureerde input geleverd aan gemeenten, waterschappen en provincies.

 • Adviseur Digitale Dienstverlening

  ICTU

  augustus 2007 – december 2007

 • Adviseur binnen het project Samenwerkende Catalogi. Doel van het project is om een bron van producten en diensten aan te bieden die door de diverse overheden worden geleverd op internet.

CCMP – Digital & Creative Agency

In 2010 heb ik besloten mijn activiteiten als ZZP-er voort te zetten in de culturele sector als creatief ondernemer. Ik had de ambitie om naast het dirigeren ook mijn bladmuziek uit te geven. De middelen kon ik door mijn opgedane kennis zelf ontwikkelen. Na het uitbreken van COVID-19 in het voorjaar van 2020 heb ik orkesten, dirigenten en musici kunnen ondersteunen met mijn kennis op gebied van online media en het toepassen hiervan. Op basis van kennis en vaardigheid heb ik besloten mijn oude vakgebied te combineren in mijn digitaal en creatief bureau CCMP.

 • Eigenaar Digital and Creative Agency

  CCMP

  juni 2020 – heden

  Bezoek de website
 • Als eigenaar van een digitaal en creatief bureau zet ik mijn expertise in online media in om ondernemers en bedrijven te ondersteunen. Mijn primaire doel is het adviseren over en implementeren van webdevelopment, online marketingstrategieën, en de inzet van software om (zakelijke) doelstellingen te realiseren.

 • Founder

  Groeten uit Leusden

  december 2020 – heden

  Bezoek de website
 • Na een oproep van de burgemeester om ‘Leusden meer op de kaart te zetten’ heb ik Groeten uit Leusden ontwikkeld. Een platform voor (recreatieve) informatie over Leusden en omgeving. Leusden is meer dan alleen een afslag aan de A28.

 • Founder

  Bedrijvengids Leusden

  juni 2023 – heden

  Bezoek de website
 • Een onafhankelijk platform voor bedrijven en zzp-ers in Leusden met als doel de lokale vindbaarheid te verbeteren.

Lees mijn CV