donker licht

Digitale technologie in de praktijk

Door mijn creativiteit én kennis te combineren is techiek en innovatie een ontzettend intressant onderdeel waar ik iedere dag mee bezig ben. Voor mijn opdrachtgevers of voor mezelf.

Software

Hoe kan het inzetten van slimme software je bedrijf verder helpen of je project beschermen tegen onnodige kosten en goede communicatie?

360 graden camera

Een 360 graden camera kan je perfect inzetten voor het gebruik van marketing: laat je doelgroep zien wat jij meemaakt of wilt bereiken. Mijn camera en ik zijn altijd samen op pad. Ik geloof erin dat eigen content de beste content is.

Tijdens onze fietsvakanties gebruiken we de camera om prachtige beelden te schieten van onze routes maar kunnen we ook onze fietsen van alle kanten laten zien voor een stukje reclame.

De video hierboven is onze afdaling van de Splugen pas tijdens de fietsroute Basel – Florence.

Voor een klant die E-Choppers verhuurt heb ik video content geschoten om de bezoekers te laten zien door welke prachtige natuurgebieden ze komen.

Om muzikanten te werven voor een semi-proffesioneel project-orkest heb ik ze meegenomen in een video-vlog waarin ik de musici meeneem van de kleedkamer tot aan het hart van de regie-kamer en het podium.

De video hierboven is de oproep voor musici om mee te spelen in AFAS Leusden

Muziek en software

Software heeft een enorme rol in mijn muzikale ontwikkeling gespeeld. Door het gebruik van een sequencer (Logic Notator) en Finale leerde ik arrangeren en was dit de opmaat naar het conservatorium.

Op dit moment gebruik ik veel software zoals Studio One, Logic Pro X en Ableton. Het grootste deel doe ik met Dorico Pro. Hierin ‘schrijf’ ik muziek voor orkesten, bands en ensembles. Ook geef ik geregeld trainingen aan cursisten of op opleidingsinstituten.

De opkomst van AI zie ik met veel plezier tegemoet. Een voorbeeld is het toepassen van AI om geluidsfragmenten te filteren op bijvoorbeeld drums, bas, gitaar en zang. Dat kan als arrangeur toepassen bij het maken van een arrangement.