Dorico, notatie-software van Steinberg

Sinds 1993 ben ik pionier en zeer betrokken bij de ontwikkelingen rond muzieksoftware. Vanaf Finale 2.0 heb ik ervaring opgedaan in het schrijven van bladmuziek m.b.v. notatie software. Als onderdeel van het test team heb ik veel ontwikkelingen mogen testen en advies uitgebracht. 

In oktober 2016 ben ik overgestapt op de allereerste versie van Dorico, het nieuwe notatieprogramma van Steinberg. Een aantal updates verder ben ik inmiddels een zeer ervaren in het gebruik van Dorico. 

Heb je vragen over deze software of benieuwd naar mijn ervaringen met Dorico stel dan gerust een vraag via de contact pagina

Ook werk ik veel met Ableton Live, Presonus Studio One, Propellerhead Reason en Logic Pro X. 

Op dit moment zijn een aantal filmpjes in ontwikkeling waar ik laat zien hoe ik met behulp van deze software muziek schrijf.

Waarom ben ik overgestapt van Finale naar Dorico?

Als “diehard” Finale gebruiker heb ik twee jaar terug de overstap gemaakt naar Dorico. Waarom heb ik dit gedaan? Het heeft me enorm veel tijd gekost… maar nu haal ik die tijd dubbel en dwars in! Lees hier meer over mijn overstap 

Ableton Live

Met Ableton Live en een Push controller kan je leuke dingen. Kinderen enthousiast maken voor muziekonderwijs? Kijk eens naar mijn filmpje over Beats Programmeren met 120 kinderen. 

Maar ook met een harmonie, fanfare of dweilorkest is het waanzinnig leuk om nieuwe muzikale uitdagingen aan te gaan. Bekijk hieronder mijn YouTube film waarbij ik God Is a DJ (Faithless) uitvoer samen met een orkest. Samples, beats en grooves worden ter plekke ingestart waardoor het publiek wordt meegenomen in de sfeer en lekkere beats. 

Nieuwe update Dorico 2.1 (16 augustus 2018)

arrangeren-met-dorico