Beginners training Dorico

Ben je een starter met Dorico of heb je het programma aangeschaft maar weet je niet waar je starten moet?
In deze training krijg je te zien hoe Dorico globaal werkt en welke stappen je moet maken om je eerste muziek te schrijven. De één op één training is bedoeld om je te laten zien welke handelingen je moet doen, maar vooral ook om jouw werkwijze te vertalen naar Dorico. Helemaal voor overstappers van Sibelius of Finale kan Dorico wennen zijn.

Je krijgt uitleg over de volgende basis-functies van Dorico:
uitleg over Setup, Write, Engrave, Play en Print
hoe zet ik een partituur of leadsheet op
welke keyboard shortcuts gebruik ik om snel te kunnen werken
hoe werkt de caret
hoe werkt het Rhytmic Grid
toevoegen van lyrics en akkoord symbolen
afdrukken van je bladmuziek

Hoe en wanneer?

De training vind plaats één op één via ZOOM. In de praktijk is gebleken dat het geven van trainingen in ZOOM een succesvolle oplossing is en je snel aan de slag kunt met muziek schrijven. Het is handig als je zelf een versie van Dorico 3 hebt geïnstalleerd maar het is geen voorwaarde. Met behulp van onderstaand formulier kan je je aanmelden en dan neem ik contact op om samen een dag en tijdstip te bepalen. 

Kosten?

De kosten voor een beginnerstraining zijn 75 EURO voor een uur. Je kunt deze training ook met collega-muzikanten volgen tot een maximum van 3 personen. Per extra persoon komt er 25 EURO bij.  
Trainer Cees Coenen

Over Cees Coenen

Ik ben sinds 1996 actief betrokken bij muziek-notatie software. In 2016 ben ik overgestapt naar Dorico en sindsdien betrokken als beta-user bij het doorontwikkelen van het product. Als trainer ben ik actief in verschillende gebieden.