Over Cees

Wie is Cees? Dat kom je nooit te weten. Zelf weet ik het namelijk ook niet altijd wie ik ben. Wel ben ik gedreven creatief en probeer mensen om me heen mee te nemen in mijn creatieve geest. Of dit nu gaat over samen muziek maken, een stuk techniek of het maken van een goede espresso : alles wat ik doe doe ik vol overtuiging en overgave! 

Cees als dirigent

Vanaf het moment dat ik voor het eerst in een orkest speelde wist ik het eigenlijk al: op de “bok” staan is mijn doel. Dat die bok niet altijd echt een bok is blijkt wel uit mijn liefde voor heel veel soorten muziek en gezelschappen. Harmonie, fanfare, dweilorkest, bigband of coverband… iedere bezetting heeft zijn eigen uitdaging. Centraal voor mij staat ‘samen muziek maken’.. vlammen op het podium, lol trappen op de repetitie het zweet door de bilnaad tijdens een opname. Op de pagina dirigent lees je wat meer over mijn achtergrond als dirigent en muzikaal leider. 

je stottert niet als je muziek maakt

Ik stotter. Soms enorm lastig, meestal erg grappig. Ik ben in mijn element als ik voor een groep sta, training geef of iets vertel over mijn activiteiten. Dan stotter ik amper of niet. Waar het stotteren vandaan komt blijft een raadsel. Wanneer ik ga stotteren blijft een raadsel. Sommige raadsels zijn niet op te lossen.

Creatief met muzieksoftware

Zonder mijn Apple kan ik niets. Mijn werk wordt voor het grootste deel ondersteund door creatieve software. Dorico, Studio One, Logic Pro, Ableton , Final Cut Pro X en nog veel meer. Ik kan er niet alleen mijn creativiteit in kwijt, het werkt ook andersom. Ze maken me creatief.  Ik geef workshops aan scholen, bedrijven en andere collega muzikanten. Leerlingen die een rap willen maken en online een beat samen stellen. Collega muzikanten die plotseling afhankelijk waren van click-tracks in corona tijd. Meer informatie over workshops en trainingen staan op deze website. 

Als zzp-er in de culturele sector heeft de covid-19 crisis mij goed geraakt in mijn werkzaamheden. Tijd om oude vakgebied nieuw leven in te blazen, nu als zzp-er : het bouwen van websites en het adviseren van ondernemers hoe ze hun internetsite goed kunnen inzetten. Wil je hier meer over weten klik dan op https://www.ceescoenen.nl/website .