Workshops en trainingen​

Een workshop vindt plaats op een dag of een dagdeel waarbij ik deelnemers actief laat deelnemen in een bepaald onderwerp.

Workshops voor band en orkest​

Door mijn jarenlange ervaring als muzikant 'op het podium' en mijn muzikale opleiding kan ik je band of vereniging op een leuke en enthousiaste manier verder helpen. Hiervoor heb ik een aantal methodes ontwikkeld die het geven van een muzikale workshop leuk, speels en toch leerzaam maken.
Workshop digitale muziek

Workshops in het onderwijs​

Het zelf creëeren van een beat of een rap is een leuke manier om spelenderwijs te ontdekken hoe muzikale elementen in elkaar zitten. Voor het MBO en HBO heb ik diverse workshops ontwikkeld waar leerlingen de mogelijkheid krijgen om muziek verder te ontdekken. Het samenstellen van een eigen beat of groove, het maken van een vet baslijntje of een begeleiding.

Naast het 'zelf maken' van muziek vertel ik tijdens de workshops welke programma's of apps je kan gebruiken om met het produceren van muziek te beginnen.

Workshops voor bedrijven​

Wil je met je bedrijf een leuke workshop plannen? Ik kan je daarbij helpen.

Training Dorico​

Dorico is het notatie-programma van Steinberg. Veel muzikanten, dirigenten of vakdocenten in het onderwijs gebruiken software om muziek te noteren. Hiervoor zijn verschillende progamma's in omloop zoals Finale, Sibelius en Dorico. Ik heb vanaf 1994 tot 2017 gewerkt met Finale en daarna ben ik overgestapt op versie 1.0 van Dorico. De afgelopen jaren heeft er een enorme ontwikkeling plaats gevonden en zitten we nu (september 2020) op versie 3.6. Wil je meer weten over het programma, loop je vast in de overstap naar Dorico of heb je vragen waar je niet uitkomt? Ik bied trainingen aan op locatie of één-op-één met Zoom.

Meer informatie aanvragen​

Het is lastig om op de website te beschrijven wat een workshop precies is omdat deze altijd worden afgestemd op de vraag van de opdrachtgever. Neem voor meer informatie contact op door onderstaand formulier in te vullen en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.