donker licht

Creatief ondernemer

Creatieve ondernemers zijn net skatende pubers; ze zijn eigenwijs en ze vallen, vaak. Ook lopen ze af en toe een schrammetje op of een gebroken arm, maar dat vinden ze niet erg.

Tijdens mijn conservatorium studie HaFaBra – directie ben ik gaan werken in de digitale dienstverlening. Deze werkzaamheden heb ik gecombineerd met het dirigeren en leiden van orkesten en bands. Daarnaast heb ik mij doorontwikkeld in het arrangeren: het schrijven van populaire lichte muziek. Na een radio-optreden met Anouk heb ik mijn bedrijf CCMP ingeschreven bij de KVK.

(Febrauri 2024: dit overzicht is niet compleet en wordt bewerkt)

 • Mobile studio

  Cees Coenen

  januari 2002 – januari 2018

 • Om orkesten en bands opnames op locatie aan te bieden ben ik gestart met een mobiele studio. Digitaal kon ik minimaal 24 sporen opnemen. Naast het maken van opnames heb ik mastering gedaan van diverse opnames.

 • Eigenaar

  Cees Coenen Music Productions

  februari 2005 – heden

 • Bundelen van mijn activiteiten als arrangeur, dirigent, bandleider en artistiek leider.

Uitgeverij bladmuziek

Om bladmuziek te mogen verkopen ben in 2005 toegelaten tot de Bond van Muziek Uitgevers.

 • Eigenaar

  Uitgeverij – Bladmuziek

  mei 2005 – heden

  Bezoek de website
 • Arrangeren en uitgeven van lichte muziek voor orkesten en bands.

 • Arrangeur

  Claudia de Breij

  maart 2018

  Bezoek de website
 • Arrangeur slotstuk show #NU Onze Harmonie

 • Dirigent

  Claudia de Breij

  augustus 2018

  Bezoek de website
 • Dirigent en bandleider van projectorkest Onze Harmonie met opname in Wisseloord Studio’s Hilversum.

 • Oprichter en artistiek leider

  Later als je Bigband

  juni 2008 – juli 2010

  Bezoek de website
 • Oprichter en bandleider van Later als je Bigband, een bigband met een populaire muziekstijl.  

 • Oprichter en artistiek leider

  Project Orkest

  augustus 2023 – januari 2024

  Bezoek de website
 • Artistiek leider en creatief producent van het nieuwe Project Orkest in Amersfoort. Voor het orkest produceerde en dirigeerde ik op 22 december de TOP 2000 voor een uitverkocht AFAS Theater.

Muziek en werk tijdens COVID-19

Toen in 2020 de wereldwijde pandemie uitbrak vielen al mijn orkest stil. Vanaf dat moment heb ik alle orkesten gevraagd om mee te werken aan de zgn thuisspeelvideo’s waarbij muzikanten hun eigen partij inspeelde op basis van een orkestband, een zgn clicktrack. Met mijn kennis en software kon ik online video’s van de orkesten aanbieden en hadden de muzikanten de mogelijkheid om toch muziek te maken.

 • Video Producent

  CCMP

  februari 2020 – december 2022

  Bezoek de website
 • Tijdens COVID-19 heb ik voor orkesten en dirigenten samenspeelvideo’s en producties gedaan. Daarnaast heb ik freelance opdrachten voor o.a. de Gemeente Utrecht (afscheid Jan van Zanen), een verzekeringsinstelling en het Graafschap College in Doetinchem gemaakt.

 • Artistiek leider & Creatief producent

  Project Orkest

  augustus 2023 – januari 2024

 • Het opzetten en dirigeren van het Project Orkest. Daarnaast het creatief produceren van de show TOP2000 in AFAS Theater Leusden.

Lees mijn CV

Wat is een creatief ondernemer?

Ik beschouw mezelf als een ‘creatief ondernemer’, een term die perfect de essentie van mijn veelzijdige activiteiten in de muziekwereld weergeeft. Deze benaming beschrijft zowel de artistieke flair van mijn werk als de strategische, zakelijke benadering die ik hanteer. Het benadrukt dat mijn muzikale reis niet alleen draait om het artistieke gedeelte van het dirigeren of arrangeren, maar ook om het slim en vernieuwend ontwikkelen, promoten en winstgevend maken van mijn muziek en aanverwante projecten.

Mijn rol als creatief ondernemer strekt zich uit over diverse domeinen – van optredens en het arrangeren van muziek tot het produceren ervan. Ik houd me ook bezig met marketing, branding, en soms zelfs het organiseren van evenementen. De term ‘creatief ondernemer’ reflecteert mijn proactieve benadering van mijn carrière; ik ben constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovatieve manieren om mijn liefde voor muziek om te zetten in een duurzame onderneming.

“Creatieve ondernemers zijn net skatende pubers; ze zijn eigenwijs en ze vallen, vaak. Ook lopen ze af en toe een schrammetje op of een gebroken arm, maar dat vinden ze niet erg. Ze staan namelijk heel gemakkelijk weer op en oefenen net zolang door tot het lukt.

Creatieve ondernemers zijn net skatende pubers

Ze zijn eigenwijs en ze vallen, vaak. Ook lopen ze af en toe een schrammetje op of een gebroken arm, maar dat vinden ze niet erg. Ze staan namelijk heel gemakkelijk weer op en oefenen net zolang door tot het lukt.

Bron: Wat kun je leren van succesvolle creatieve ondernemers

Kan ik wat betekenen voor je?

Zoals je leest maak ik veel combinaties als creatief ondernemer. Doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt is mijn motto. En daarin andere mensen motiveren! 

Contact
Claudia De Breij En Cees Coenen In Wisseloord
Cees Met Anouk
Cees Coenen Trombone