donker licht

Muzikale workshops

Verrijk je orkest of band met een muzikale workshop. Samen een dag(deel) werken en met andere ogen kijken naar wat jullie normaal doen. Geen vervanging van je dirigent 'maar even iets nieuw'.

Voor orkesten en bands verzorg ik muzikale workshops. In zo’n workshop gaan we samen een aantal muziekstukken instuderen of verbeteren. Ik zal de groep voorzien van positieve feedback en kijken waar er verbeteringen mogelijk zijn. Ik kijk achtereenvolgens naar de uitvoering van het muziekstuk, de presentatie van de band en de uitstraling.

Naast workshops met muzikanten geef ik ook trainingen en workshops in het gebruik van software zoals Dorico, het muzieknotatie programma van Steinberg. Meer informatie vind je op de Dorico, notatiesoftware voor bladmuziek.

Workshops: samen muziek maken

Met grote regelmaat verzorg ik workshops voor orkesten en bands. Deze workshops variëren van een dagdeel tot een hele zaterdag. Voor het orkest of de band is het vaak verfrissend om te repeteren met een andere dirigent en om andere muzikale opvattingen te verkennen. Het samenbrengen van verschillende ideeën is zeer waardevol voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Tijdens de workshops staat het samen muziek maken en leren centraal. We werken aan nieuwe stukken of focussen op specifieke aspecten van de muziek, zoals timing, dynamiek en ritme. Door het bieden van nieuwe inzichten en technieken, kan de band of het orkest zich verder ontwikkelen en groeien.

Uitvoering van het muziekstuk

Het is erg belangrijk hoe de muziek wordt gespeeld. Is het bijvoorbeeld duidelijk welke rol bepaalde instrumenten in het arrangement hebben. Hoe zit de ritmesectie in elkaar, dit is de basis van het orkest. Samen werken we ook aan de balans tussen de verschillende groepen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over een muzikale workshop neem dan contact op. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een training vol inspiratie.

Band presentatie op het podium

Staat je band (of orkest) veel op het podium dan is presentatie erg belangrijk. Het publiek reageert op de uitstraling van het podium. Hoe enthousiaster de zaal op het optreden reageert hoe fijner je muziek staat te spelen.

Nieuw muziekstuk tijdens de workshop

Het is mogelijk om samen een nieuw arrangement van CCMP of een andere uitgever in te studeren. Samen starten we dan aan een geheel nieuw stuk. Hierdoor kan ik direct horen hoe snel een muzikant zijn partij oppakt of dat deze moeite heeft met muziek lezen.