Mijn blog over wat ik allemaal doe

Soms heb ik zin om iets leuk te schrijven over wat ik mee maak. Het meeste staat wel op mijn Facebook of Instagram maar langere verhalen passen daar niet. Die langere verhalen staan hierin in mijn blog. Over muziek, over sport, over alles.

Wil jij me helpen?

De COVID-19 heeft mij als muzikant onzeker gemaakt. Zo vrij als een vogel, letterlijk. Of word ik er juist sterker van? Creativiteit is niet te plannen. Wie kan er met me sparren?

Video burgemeester Jan van Zanen

Jan van Zanen heeft op 30 juni zijn taak als Burgemeester van Utrecht neergelegd. De gemeente Utrecht heeft mij gevraagd hiervan een mooie afscheidsvideo te maken.

In een week van dummy tot nerd

Toen de lockdown werd afgekondigd begon mijn brein overuren te maken. Hoe nu verder met repetities? Plotseling was ik een rijzende ster op Facebook.

Hoe organiseer je een online thuisrepetitie?

In de ZING magazine is onlangs een artikel van mij verschenen met 'tips & tricks' over het organiseren van een online-thuisrepetitie.

Mijn corona crisis: bedreiging of kans?

Op 12 maart was mijn laatste repetitie met 'echte muzikanten'. Daarna gingen we ZOOMend verder. En het was niet alleen maar kommer en kwel. Het heeft me namelijk veel opgeleverd!

De basis van Dorico

Op 22 september 2020 geven Jasper Staps en Cees Coenen een online basistraining Dorico. In deze kosteloze training nemen we je mee in de basisprincipes van Dorico.

Een muziekstuk in je schoen

Op pakjesavond ga ik een arrangement verloten voor het orkest of de band met het leukste gedicht over ‘blaasmuziek’.

Gratis een arrangement laten schrijven

Wil jij gratis een arrangement laten schrijven? Deze zomer geef ik een maatwerk arrangement weg, helemaal voor niets.

Hoe ik de iPad Pro in de muziek gebruik

Ik heb veel geld betaald voor de iPad Pro: een glazen scherm van een paar centimeter dik. Al vanaf dag één wist ik dat ding mijn beste aanschaf ooit zou zijn.

Nee de verbinding valt niet weg, ik val weg...

Wat is dat toch dat stotteren? Als ik muziek maak heb ik nergens last van en als ik voor een orkest sta kan ik grappen maken. Ben ik de enige stotterende dirigent van het land?