Dirigent met passie en plezier​

Muziek maken met "passie en plezier". Dat zijn mijn belangrijkste begrippen tijdens een repetitie met een orkest of een band.

Op dit moment (augustus 2018) ben ik dirigent bij harmonie Lisiduna in Leusden en Drum-en Showfanfare DES in Doetinchem. Naast de hafa ben muzikaal leider / repetitor bij De Rotdweilers en Alarmfase 3 in Bemmel. Ook ben ik bandleider van de Warboel Sinterklaasband en repetitor bij oa bigband De Skyblasters en regelmatig invaller bij Concertorkest Juliana Amersfoort.

Tot 2008 ben ik de drijvende kracht geweest achter Bigshowkapel De Valleibloazers, een mix tussen een bigband, dweilorkest en showband. Met de Valleibloazers heb ik gespeeld met o.a. Anouk en Normaal en waren we een graag geziene gast tijdens radio- en tv optredens. In deze periode heb ik bijna alle arrangementen geschreven in o.a. een James Last achtige stijl.

Dirigent Cees Coenen in actie tijdens optreden Warboel

Na mijn periode met deze band heb ik een nieuwe bigband opgericht, de Later Als Je Bigband. Na twee jaar muzikaal leiderschap heb ik het stokje overgedragen aanThijs van Otterloo en Frans Mineur.

Sinds 2018 ben ik muzikaal leider van een nieuwe band, de Theme Factory Band die als doel heeft om hits uit bekende films en series in een small bigband bezetting te spelen.

Voor de show NU! van Claudia de Breij heb ik in 2018 het slotstuk gearrangeerd welke wordt gespeeld door plaatselijke muziekverenigingen waar Claudia op de planken staat.

Claudia de Breij en Cees Coenen in Wisseloord

Muzikale workshops

Ben je geïnteresseerd in een leuke workshop, een gastdirectie of wil je op een andere manier van de kennis van mij gebruik maken, neem dan contact met mij op. Ik ben ook telefonisch bereikbaar op 06-10284340 en vind het altijd leuk als je belt! 

Wat anderen over mij zeggen als dirigent

Misschien vind je het leuk om te lezen wat anderen over mij zeggen, om te bepalen of ik ook voor jou de juiste keuze kan zijn. Hieronder lees je enkele ervaringen. Super waardevol en kostbaar ook voor mezelf om weer terug te lezen!
Wat ik een mooie kwaliteit van je vind is je doorzettingsvermogen en perfectionisme. Als je iets in je hoofd hebt dan werk je er hard aan om dat (samen met anderen) zo voor elkaar te krijgen. Dit kan op heel veel manieren van pas komen.
Heike
Eén ding wat jij ontzettend goed zou kunnen inzetten in andere werkvormen is jouw energie! Als jij gepassioneerd bent dan weet jij flinke bergen te verzetten. Erg knap. ​
Kees
Je bent een conceptdenker. Je ziet het grote geheel en weet dat goed te vertalen / om te zetten naar concrete uitwerkingen. Je kunt mensen enthousiast maken en neemt op een natuurlijke manier de leiding. Je bent digitaal vaardig wat je voordelen oplevert bij de uitvoering. Hierbij denk ik dat het belangrijk is dat je alert moet blijven of mensen waaraan je iets vraagt de vaardigheden hebben om je vraag snel en goed uit te voeren. Indien dit lastig blijkt te zijn, kan een helpende hand / begeleiding de oplossing zijn om te komen waar jij naar toe wilt. Ik heb fijn met je samengewerkt, omdat ik graag werk met enthousiaste mensen die een kick krijgen om ergens iets gaafs van te maken.
Astrid
Eén kwaliteit is dat je je open stelt voor kritiek! Je bent absoluut niet bang om voor een groep te gaan staan, ondanks dat je weet dat je zult stotteren. Ik vermoed dat veel mensen die stotteren, de weg van de minste weerstand zouden kiezen en dingen gaan doen, waarbij ze niet voor een groep hoeven staan. En dat brengt me bij de een na laatste kwaliteit: Je bent een ontzettende doordouwer, die dingen voor elkaar krijgt/maakt. En zich eigenlijk niet laat stoppen. Goud voor organisaties waar dingen voor elkaar gekregen moeten worden of doorbroken moeten worden. Als projectmanager (in tal van branches, zou je het volgens mij echt heel goed doen). En tot slot: Je bent ook gewoon een hele aardige kerel die met z'n enthousiasme andere mensen ook vooruit brengt! (Ook als ze zelf misschien in eerste instantie nog geen zin hebben ;-))
Kees
Je bent goed in omgaan met mensen. Ook je organisatorische kant vind ik sterk. Je bent organisatorisch sterk en creatief..

Wat ik een mooie kwaliteit van je vind en dat is je doorzettingsvermogen en perfectionisme. Als je iets in je hoofd hebt dan werk je er hard aan om dat (samen met anderen) zo voor elkaar te krijgen. Dit kan op heel veel manieren van pas komen.

Ik ken je nog maar kort maar mij valt op dat je ontzettend goed bent in arrangeren en dat ook kan overbrengen. Je geeft muzikanten zelfvertrouwen en plezier. Je enthousiasme is groots. Je kan iets organiseren en tegelijkertijd regisseren, dat kan bijna niemand- zoveel tegelijk. Ik was onder de indruk. Je bleef ook relaxed en vrolijk.
Helen
Positief: Je creativiteit. Je barst vaak van de ideeën en hebt het doorzettingsvermogen om deze ideeën om te zetten in iets concreets. Creativiteit blijkt altijd iets moeilijks omdat mensen veel beren op de weg zien. Daar juist doorheen prikken en vasthouden aan je creatieve ideeën is een kwaliteit die je zeker kan benutten. Inspireren, brainstormen, out-of-the-box denken. Gebruik die kwaliteiten zeker in alles wat je gaat doen, want hier ben je erg sterk in. Daarnaast vind ik het knap hoe je mensen kan motiveren op hun eigen niveau. Een geschoolde muzikant kun je meer prikkelen dan iemand die net een paar noten kan spelen. Dat voel je goed aan, al merk ik ook dat bepaalde mensen je geduld soms wel op de proef stelt. Kortom: je creatieve doorzettingsvermogen en het motiveren van mensen op hun eigen niveau. Verbeterpunt: Vaak wordt gezegd dat creativiteit en structuur niet samen gaan maar ik geloof daar niet zo in. Ik denk dat je een goede stap kan maken door wat meer structuur aan te brengen in je werk. Soms vind ik het lastig om afspraken met je te maken. Dan zeg je bijvoorbeeld wel eens 'daar kom ik op terug' of 'daar bellen we nog even over'. Vaak merk ik dat ik daar dan vervolgens zelf nog even achteraan moet zitten. Een ander voorbeeld is het aantal versies
Bram
Een sterkte en mooie eigenschap van jou vind ik hoe je anderen weet mee te nemen in je enthousiasme en liefde voor wat je doet. Volgens mij doe je alles met hart en ziel❤. Misschien is dit ook een valkuil qua dat je daardoor soms meer geeft dan goed voor je is (wat energie betreft) maar dat weet ik niet. Het werkt aanstekelijk en inspirerend en kan ook voor andere doelgroepen dan alleen muzikanten waardevol zijn!
Marielle
Als jij in de juiste flow zit, vind ik je bijzonder doelgericht. Volgens mij is hier wel even wat druk voor nodig. Op die momenten maak je altijd de inhoudelijke goede afwegingen en leg je je neer bij “daar waar je het mee hebt te doen”. De afweging maak je bespreekbaar, ook met degene waarvan je weet dat ze het liever niet horen. Waar zou je dat bij in kunnen zetten? Bijv. in de rampenorganisatie bij een gemeente. Er gebeurt iets (een brand ofzo) en er moet multidisciplinair geschakeld worden met oog voor alles (veiligheid, omgeving, andere belangen, bestuurders die er iets van vinden, etc.). In korte tijd veel keuzes maken die allemaal impact hebben.
Anoniem

Heb je een vraag?