Tien jaar Later als je BigBand! Op 17 november is de LAJBB jarig. Een feest waarbij je workshops kan volgen met grote namen uit het Metropole Orkest.
13 november 2018

Tien jaar Later Als Je Bigband​

Zaterdag 17 november bestaat de Later Als Je Bigband precies tien jaar. Reden voor een groot muzikaal feest waarbij je workshops kan volgen met een aantal grote namen uit het Metropole Orkest. Ruud Breuls, Leo Janssen en Martin van den Berg nemen de blazerssecties onder handen terwijl Hans Vroomans en Natasja den Toom met de ritmesectie en zang gaan werken. Wil je deze workshop bijwonen of zelf meedoen? Schrijf je dan in!

Hoe het is begonnen

Na meer dan twintig jaar bandleider te zijn geweest van de Valleibloazers heb ik samen met drie muziekvrienden besloten een andere muzikale richting te ontdekken. Geen standaard bigband of dansorkest maar... maar... maar wat dan wel? En kunnen we nieuwe muzikanten vinden zonder gebruik te maken van ons bekende netwerk? Door ons enthousiasme wisten we binnen twee maanden een complete bezetting rond te krijgen en was de eerste repetitie een feit! 

Als muzikaal leider hield ik me bezig met het klaarstomen van de band voor het eerste optreden. Mijn eigen arrangementen heb ik  aangepast voor bigband bezetting  en een aantal nummers werden door anderen uitgeschreven. Een enorm leerzaam proces om met een nieuwe groep muzikanten een richting op te gaan die we eigenlijk nog niet exact wisten. Eén ding wisten we wel: het moet een groot muzikaal feest worden waarbij mensen lekker kunnen dansen.  En dat lukte! Twee jaar na de oprichting heb ik de band verlaten mede door mijn drukke muzikale werkzaamheden.  

De band is de afgelopen jaren begeleidt door Thijs van Otterloo en Frans Mineur, beide grote muzikanten van o.a. de Luchtmachtkapel. Zij hebben er voor gezorgd dat de Later Als Je Bigband een begrip is geworden waarbij de muzikale lat hoog ligt. 

Na een aantal keer invallen heb ik besloten om vanaf dit jaar actief mee te spelen op trombone.  Als dirigent en arrangeur is het heerlijk om één avond in de week onderdeel te zijn van een band en vanaf die positie te kunnen luisteren vanuit mijn rol als muzikant. 

Schrijf je in voor de workshops of kom gewoon meefeesten​

Wil je meedoen met een workshop of gewoon als toehoorder de workshops bezoeken? Schrijf je dan in tot en met woensdag 14 november via de website van Later Als Je Bigband

Heb je gewoon zin in een super vet feest met de Later Als Je Bigband? Kom dan zaterdagavond 17 november naar de Roskam in Achterveld en geniet mee van o.a. Esk-Esque, JAZZ DJ en de LAJBB zelf featuring Ruud Breuls en Leo Janssen.