Mijn coronacrisis: bedreiging of kans?
Lees al mijn artikelen over repeteren tijdens de coronacrisis:
- tien tips voor het opzetten van thuis-repetities
- hoe gebruik je ZOOM tijdens een thuis-repetitie
- voorbeelden van thuis-repetities
- het zelf maken van een ‘splitscreen’ video
- mijn coronacrisis : kans of bedreiging?
- mijn artikel in ZOOM magazine over het organiseren van een thuis-repetitie
- mijn artikel in KNMO magazine 'in een week van dummie tot nerd'
Kennis delen
Door het opzetten van de thuis-repetities kreeg ik veel vragen over hoe ik dat gedaan had. Reden genoeg om twee online tutorials te maken waarin ik heb uitgelegd hoe ik deze repetities maak. In <a href=”https://www.ceescoenen.nl/meespeelvideo/”>deze video’s laat ik mijn werkwijze zien en geef ik uitleg over de gebruikte software</a>. Deze handleidingen heb ik verspreid binnen een aantal Facebook-groepen waarin dirigenten, creatieve muzikanten en bestuurders actief zijn. Door het delen van kennis heb ik veel positieve reacties gekregen en veel andere dirigenten geïnspireerd om zelf aan het werk te gaan.
Meer contact met collega-muzikanten
Voortzetten van repetities via ZOOM
En financieel?
Het zijn voor de meeste bedrijven en zzp’ers zware tijden. Helaas ben ik door deze crisis een muziekvereniging kwijt geraakt die mij niet wilde doorbetalen en niets zag in een andere manier van repeteren. Het was ook de vereniging waar ik mijn allerlaatste ‘echte’ repetitie had op donderdagavond 12 maart, niet wetende dat ik deze muzikanten hierna nooit meer vanuit mijn functie als dirigent zou zien. Natuurlijk deed dat enorm pijn! Gelukkig heb ik mijn kennis kunnen omzetten naar verschillende opdrachten om orkesten verder te helpen in het opzetten van thuis-repetities. Voor verschillende verenigingen heb ik meespeelvideo’s gemaakt en het materiaal gemonteerd tot leuke video’s. Hiermee heb ik naast aandacht ook extra inkomsten kunnen genereren.
Hoe verder?
Op de dag van het schrijven van deze blog gaan de scholen weer langzaam open. Muziekverenigingen en koren wachten op de regelgeving om de repetities weer op te starten. Het zal allemaal nog even duren maar ik hoop dat er snel duidelijkheid komt. Er zijn genoeg manieren te bedenken om samen weer aan het werk te gaan. Denk aan groepsrepetities of ensemblespel. Dirigenten en besturen kunnen de nieuwe manier van ‘online’ werken blijven toepassen, ook na deze coronacrisis.
De coronacricis heeft mijn creativiteit aangesproken. In plaats van af te wachten heb ik mijn leiderschap kunnen tonen door muzikanten en orkesten mee op sleeptouw te nemen en nieuwe kansen te creëren door het inzetten van mijn kennis op het gebied van (muziek)software.
Heb je vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van mijn blog? Stuur een bericht via onderstaand formulier.
