Voorbeelden van thuis-repetitie

Voor een aantal orkesten heb ik video's gemaakt. Bekijk de leuke en creatieve opnames van de muzikanten.

Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van video’s die leden hebben gemaakt met als doel samen muziek te maken in corona-tijd. Wil je weten hoe het beste deze thuis-repetities kan opzetten? Lees mijn ‘tien tips voor dirigenten en besturen‘ waarin ik je vertel over mijn ervaringen van de afgelopen weken. Werkt ZOOM nu wel of niet, hoe kan je leden enthousiast maken en tips voor meespeelvideo’s. Zet je als dirigent, bestuurder of muzikanten in om met elkaar door deze moeilijke tijd te komen. Ga samen muziek maken!

Lisiduna op Drift – orkest Lisiduna

Orkest Lisiduna gaat een stap verder: een lineaire video over het ontstaan van Leusden! Alle muzikanten snakten naar ‘iets anders’ en daar is een project van gemaakt waar op 35 locaties opnames zijn gemaakt. Het geluid is thuis opgenomen, de video op de unieke plekken rond het dorp. Drie thema’s komen terug: geschiedenis, oorlog en expansiedrift. De regie, opname en montage heb ik voor het orkest gedaan en hiermee wil ik laten zien dat er nog volop mogelijkheden zijn om muzikanten (koorleden) te enthousiasmeren en te motiveren!

Land of Hope and Glory – Pieter Aafjes

Aan het begin van de coronacrisis ben ik begonnen met een splitscreen van 15 muzikanten. De laatste montage is het orkest Pieter Aafjes uit Culemborg met 86 muzikanten. Mooi om te zien hoe het opstap-, midden- en grote orkest tijdens deze crisis samen gaan in één video met Land of Hope and Glory.

Utereg me Stadsie – De Bazuin Utrecht​

Voor Harmonie de Bazuin uit Utrecht heb ik een mooie combinatie gemaakt van beelden uit Utrecht, de thuis-repetitie’s en de Utrechtse burgemeester Jan Van Zanen die het orkest op zijn eigen positieve en enthousiaste wijze dirigeert.

Arromances – Sub Umbra Meerveldhoven​

n deze buitengewone tijd biedt Harmonieorkest Sub Umbra “Arromanches” aan. Een muziekwerk dat geschreven is als een eerbetoon aan de helden van de invasie, de landing van de geallieerden op de invasie-stranden, Arromanches is genoemd naar een van de kustplaatsen op de landingsstrook, in Normandië in 1944 waarmee de bevrijding van Europa begon.

Het Dorp – Haaksbergse Harmonie​

De Haaksbergse Harmonie heeft haar leden mijn arrangement van ‘Het Dorp’ gegeven. Ze zijn zelf aan de slag gegaan en het resultaat is te horen en te zien in onderstaande video. De muzikanten van het orkest hebben het arrangement nog nooit eerder samen gespeeld.

Seven Nation Army – OBK Funtastic Era​

De jeugd van OBK Erp hebben met hun orkest ‘Funtastic’ ook niet stil gezeten. Samen hebben met hun dirigent Remco Spierings één-op-één sessies gehouden om tot dit mooie resultaat te komen.

Het Dorp – Lisiduna Leusden​

Voor Harmonie Lisiduna uit Leusden heb ik een video gemaakt waarin afbeeldingen en video’s zijn verwerkt uit Leusden en omgeving. Deze video is massaal gedeeld onder de Leusdense bevolking met de boodschap

❤ Lisiduna voor Leusden ❤

Als ik droom van de zomer (In Your Arms)​

De Rotdweilers uit Bemmel heb ik uitgedaagd om een eigen lied te maken van In Your Arms van Chef’Special. Een van de leden heeft een tekst gemaakt met als boodschap om snel samen weer te dansen, feesten en drinken. Deze tekst is door één van de leden ingezongen. Het refrein wordt ondersteund door andere leden die samen met hun partner of kinderen hebben gezongen. Een erg leuke manier om eens andere met elkaar muziek te maken. 

Click-track of meespeelvideo Sub Umbra Veldhoven​

Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven heeft haar leden aan het werk gezet met de mars Arromanches. Hiervoor heb ik een click-track gemaakt waarop de leden kun partijen kunnen inspelen. Op dinsdag 21 april worden alle opgenomen video’s aangeleverd en verwerkt tot één montage.  

De allereerste …​ Bad Guy door de Rotdweilers

De thuis-repetitie video van de Rotdweilers was één van de eerste video’s die gemaakt is met als doel om samen muziek te maken. Deze video van ‘Bad Guy Pokerface’ is voor veel orkesten een aanmoediging geweest om thuis-repetities op te pakken.  

En wat nog meer?

Op dit moment zijn verschillende orkesten door heel Nederland bezig om op basis van mijn click-tracks of meespeelvideo’s thuis te repeteren of om video’s op te nemen. Wil jij als dirigent, bestuurder of muzikanten ook verder met jouw vereniging maar weet je niet hoe? Lees dan de ‘tien tips voor dirigenten en besturen‘ over het opzetten van thuis-repetities.

Cees Coenen

Mijn naam is Cees Coenen. Muzikant, dirigent , arrangeur en vooral tech-junkie. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en pas ik toe op alle vlakken. Mijn enthousiasme draag ik over op de mensen met wie ik samenwerk of dingen beleef. Dat is waar ik voor sta! En wat ik doe.

Cees-Coenen-Foto

Wat kan ik voor je betekenen?

Audio en video montage

Wil je een video laten maken waarin muzikanten of bandleden met elkaar samenspelen? Bekijk de mogelijkheden

  Workshop beats programmeren

  Met 175 kinderen beats maken, het kan! Tijdens de aftrap van JAZZ Leusden heb ik een workshop-voor-kinderen gegeven in het programmeren van digitale muziek.
  Workshop-Beats-KidsJazz-in-Leusden

  Warboel Sinterklaasfeest in Amphion

  Met zeven voorstellingen stond Warboel op de planken in Amphion. Een nieuw decor en een flink lekkere arrangementen zijn de juiste ingrediënten voor een spetterende show.
  cees-coenen-op-trombone

  Arrangement voor show NU van Claudia de Breij

  Voor de show #NU van Claudia De Breij heb ik het arrangement geschreven van 'voor de harmonie'.
  arrangement-voor-de-harmonie-claudia-de-breij

  Wat heeft Cees met Claudia de Breij

  Voor de show #NU schreef ik het arrangement van 'Voor de harmonie'. Het werd uiteindelijk het spectaculaire slotstuk van de show.
  Show-NU-van-Claudia-de-Breij

  Overstap van Finale naar Dorico

  Dorico, het nieuwe notatie programma van Steinberg. Sinds 2016 gebruiker en beta-tester van de muziek software. Hoe ik met Dorico werk? Lees meer!
  Dorico

  Muzieknotatie met Dorico

  Sinds 2017 werk ik met Dorico, het notatieprogramma van Steinberg. In een aantal artikelen neem ik je mee over waarom ik zo enthousiast ben over dit pakket.
  Dorico-notatie

  Onze harmonie met Claudia de Breij

  Met mijn orkest en Claudia de Breij in de Wisseloord studio's! Het door mij geschreven slotstuk voor de show #NU vastgelegd op band.
  Voor-de-Harmonie-in-Wisseloord

  Muzikaal buiten de lijnen kleuren

  Een nieuwe blog over workshops, coaching van muzikanten en angst voor de click-track: een koptelefoon op en op een trein stappen die niet meer stopt.
  muzikaal-buiten-de-lijnen-kleuren

  Workshop weekend BigBand Skyblasters

  Voor het tweede jaar op rij ben ik mee geweest als repetitor bij de Skyblasters. Een weekend lang werken met de koperblazers om 'beter' te worden.
  workshop-weekend-skyblasters-bigband

  Een leven lang muziek maken

  In deze blog kijk ik terug op hoe ik als muzikant ben begonnen, wat ik geleerd heb en wat het mij heeft gebracht. Muziek is een rode draad in mijn leven.
  dweilorkest-in-groenlo

  Later als je Bigband

  Van dweilorkest naar Bigband, de Later als je Bigband bestaat 10 jaar.
  later-als-je-bigband

  Stotteren: de verbinding valt niet weg, ik val weg

  Wat is dat toch dat stotteren? Als ik muziek maak heb ik nergens last van en als ik voor een orkest sta kan ik grappen maken. Ben ik de enige stotterende dirigent van het land?
  cees-coenen-en-stotteren

  Hoe ik de iPad Pro in de muziek gebruik

  De iPad Pro is een onmisbaar als muzikant. Ik gebruik hem voor mijn partituren en partijen. Daarnaast is het een zeer krachtige tablet om andere creatieve taken te doen.
  ipad-pro

  Training de basis van Dorico

  Op 22 september 2020 geven Jasper Staps en Cees Coenen een online basistraining Dorico. In deze kosteloze training nemen we je mee in de basisprincipes van Dorico.
  Dorico-training-22-september

  Mijn corona crisis: bedreiging of kans?

  Op 12 maart was mijn laatste repetitie met 'echte muzikanten'. Daarna gingen we ZOOMend verder. En het was niet alleen maar kommer en kwel. Het heeft me namelijk veel opgeleverd!
  corinacrisis-in-muziek

  Hoe organiseer je een online thuisrepetitie?

  In de ZING magazine is onlangs een artikel van mij verschenen met 'tips & tricks' over het organiseren van een online-thuisrepetitie.
  TipsTricksInZing

  In één week van dummy tot nerd

  Toen de lockdown werd afgekondigd begon mijn brein overuren te maken. Hoe nu verder met repetities? Plotseling was ik een rijzende ster op Facebook.
  In-Een-Week-Van-Dummy-Tot-Nerd

  Video Jan van Zanen als ‘dirigent’ van Utrecht

  Jan van Zanen heeft op 30 juni zijn taak als Burgemeester van Utrecht neergelegd. De gemeente Utrecht heeft mij gevraagd hiervan een mooie afscheidsvideo te maken.
  Afscheid-Jan-van-Zanen

  Wil jij me helpen? Keuzes maken in corona tijd

  De COVID-19 heeft mij als muzikant onzeker gemaakt. Zo vrij als een vogel, letterlijk. Of word ik er juist sterker van? Creativiteit is niet te plannen. Wie kan er met me sparren?
  WilJijMeHelpen

  Groeten uit Leusden online

  Een nieuw online platform voor het ontdekken van Leusden en omgeving, opgezet door Cees Coenen
  cees-in-afas

  Sinterklaas met Warboel in Amphion

  Ook dit jaar weer bandleider en arrangeur voor het grote sinterklaasfeest van Warboel in Amphion 2022.
  intocht-met-sinterklaas

  Masterclass lichte muziek

  Ontdek hoe ik AI gebruik om muzikanten te helpen de geschreven muziek beter te interpreteren. Dit sluit naadloos aan bij Jasper Staps' benadering van ritme en groove tijdens de masterclass lichte muziek.
  masterclass-lichte-muziek
Beijk ook de andere posts